Enthousiast gemaakt door onze oudste dochter die een aantal maanden in Uganda vrijwilligerswerk deed, vlogen wij haar in 2012 achterna. Eenmaal in Uganda werden wij gegrepen door de vriendelijke mensen en de manier waarop ze probeerden ondanks alle armoede het beste er van te maken. Wij zijn twee jaar later terug gegaan en we  proberen nu samen met de locale bevolking, de Community Lwengo op een iets hoger plan te trekken met verschillende activiteiten.

 

Anthony       
Ik schreef het al eerder: Zijn motto is: geef geen vis, maar een hengel en leer hen vissen!

En dat is nu precies waar wij ons mee bezig houden. Helaas is het zo, dat er gesnakt wordt naar schoon drinkwater. Nog te vaak zien we kinderen met jerrycans op weg gaan, soms kilometers verderop, om drinkwater te halen, wat dan ook nog helemaal niet schoon is.

De locale bevolking wordt betrokken bij het bouwen van watertanks. Dat betekent: zelf stenen maken, daarna de grond "bouwrijp" maken, tanks metselen en afwerken. Het regenwater loopt dan via regenpijpen in de tanks en zo komt er dichtbij huis schoon drinkwater, waar meerdere gezinnen in de omgeving gebruik van kunnen maken. 

Met het geld wat wij gekregen hebben vanuit het 40-dagen-tijdproject van de hervormde Andreaskerk, RK-parochie en de gereformeerde kerk in Putten konden de inwoners van Lwengo 10 watertanks bouwen.  

We zijn in 2014 zelf gaan kijken hoe één en ander gerealiseerd is. Hieronder ziet u het resultaat. 

 

Watertanks in de buurt, betekent dat de kinderen, die doorgaans een dagtaak hebben om water te halen, nu naar school kunnen gaan en daar doen we het voor! Leest u verder op de pagina: Hoe het verder ging