Kerst in Lwengo in corona tijd

 

Alles gaat moeizaam wat betreft ons werk in Lwengo. Communicatie gaat via de app en mail en is prima, maar het zou zoveel fijner voor iedereen zijn als we face-to-face met elkaar konden praten. Nieuwe plannen maken, kinderen bezoeken, problemen oplossen, etc. Maar het gaat niet en we moeten roeien met de riemen die we hebben.

Toen ik op een moment de rapportage van een paar kinderen van Anthony kreeg toegestuurd die het echt heel moeilijk hebben door de corona maatregelen, begonnen alle alarmbellen te rinkelen en bedachten we een plan.

 

Het plan:
We rekenden uit wat het zou kosten als we voor alle sponsorkinderen en hun gezinnen een kip en 5 kg rijst zouden kopen, zodat ze in elk geval met kerst een keertje lekker te eten hebben. Dat kwam neer op ongeveer 7 euro per kind/gezin. 
Alle sponsors kregen een mail met de vraag of ze 7 euro (of meer) wilden doneren voor een onvergetelijk kerstmaaltje. Heel veel sponsors reageerden spontaan en al snel stroomden de euro's binnen. Fantastisch! 

Joseph, onze vriend in Uganda, hebben we gevraagd het één en ander te organiseren en dat deed hij met liefde. Anthony wist van niks en Joseph zorgde ervoor dat Anthony op de dag dat hij de kippen zou komen brengen, thuis zou zijn.  Hij verzon de smoes dat hij met twee toeristen zou komen om het project te bekijken. Ik  stuurde nog een appje naar Anthony dat hij niet moest vergeten folders van de Stichting mee te geven aan de toeristen. Hij beloofde dat. Wat hadden Joseph en ik een lol via de app! 

Zo konden we Anthony, zijn staf en alle sponsorkinderen op 10 december 2020 echt verrassen met ruim 200 kippen en 1000 kg rijst. En wat een feest werd dat! Alle sponsors hebben een bedankmailtje gekregen met een filmpje waarop de blijdschap zichtbaar was! 

Hieronder treft u nog meer filmpjes aan!

 

Geniet u van de foto's en filmpjes die Joseph voor ons maakte! 

 

 

Filmpje Overhandigen Van De Kippen Door Joseph
MP4 bestand – 17.9 MB 51 downloads
Filmpje Dansen Van Blijdschap
MP4 bestand – 14.6 MB 37 downloads
Filmpje Bedankje
MP4 bestand – 1.7 MB 39 downloads