de huidige en nieuw te bouwen slaapzalen 

Huidige klaslokalen worden gebruikt als slaapzalen, terwijl de klassen overvol zitten. Kinderen die ziek zijn, liggen een beetje verlaten in bed en kunnen eigenlijk niet rustig uitzieken. Samen met Anthony hebben we bekeken hoe we één en ander beter konden oplossen. Het ziek zijn moest eigenlijk in een klein ziekenzaaltje kunnen. In het nieuw gebouwde Health Center is hierin voorzien, dus dat probleem is opgelost.  Nieuwe slaapzalen was een groter probleem. Anthony maakte een proposal en liet tekeningen maken. De ruimte is er wel, maar nu nog het geld. Met de proposal en de tekeningen in ons hand gingen we naar  AFAS Foundation en daar lukte het ons om het benodigde bedrag binnen te halen om de slaapzalen te kunnen realiseren. En dat was bij ons en bij Anthony en zijn staf groot feest!

Tijdens ons bezoek in januari 2020 bekijken we met elkaar de plek en hebben we de eerste bespreking met de aannemer Mukasa James. Een jonge aannemer die ook naar volle tevredenheid het Health Center gebouwd heeft. 

We willen graag een paar kleine wijzigingen in het geheel, nl. dunne wandjes tussen de bedden, zodat er kleine kamertjes ontstaan van bijvoorbeeld 4 stapelbedden, zodat er wat meer rust en privacy in de zaal komt. Ook willen we graag dat de matrassen en klamboes voor alle bedden in het budget worden opgenomen. Nu zorgen alle kinderen zelf voor een matras en een klamboe. Vaak is er daar niet voldoende of helemaal geen geld voor en slapen de kinderen op hele dunne, goedkope matrasjes en hebben ze geen klamboe.

Als het niet lukt, om dit op te nemen in het budget, zullen we op een andere manier het benodigde geld bij elkaar moeten krijgen..

 

We zullen ook nog geld inzamelen voor een viertal grote picknicktafels die op de veranda links en rechts van de ingang kunnen staan, zodat de kinderen ook een plekje hebben om te eten, huiswerk te maken of gezellig te zitten.

Een fantastisch mooi project dat we vanaf nu op de voet zullen volgen. Planning is dat de bouw gaat starten in februari/maart 2020. Volg hieronder de fotoreportage.

februari 2020: start van de bouw
maart 2020: het coronavirus waart rond en ook voor Uganda is een lockdown afgekondigd. Ondanks dat gaat de bouw voorspoedig en snel.
april 2020: nog steeds hebben  we te maken met het coronavirus. We kunnen niet naar Uganda om zelf de vorderingen te zien, maar gelukkig houdt Anthony is goed op de hoogte dmv de nodige foto's.

mei 2020:  we krijgen bericht van Anthony dat de toiletten ingestort zijn door hevige regenval..... nieuw project?!  

De fondsenwerving gaat gewoon door!

 

Hieronder de fotoreportage van de bouw van de slaapzalen.

 

Hieronder een aantal foto's van het ingestorte en nieuw te realiseren toiletgebouw