Twee keer per jaar reizen wij naar Lwengo af om al onze sponsorkinderen persoonlijk te bezoeken. We kijken dan hoe het met de kinderen gaat. Of ze goed in hun bruine velletje zitten, lekker gegroeid zijn, of ze het op school naar hun zin hebben en ze vorderingen maken.. 
In januari gaan Pieter en ik in principe samen. We vieren dan ook een beetje vakantie en doen wat huisbezoeken bij probleemkinderen en werken plannen en ideeën met Anthony uit. maar in het voor- en najaar, meestal in april/mei en september/oktober kunnen er een beperkt aantal sponsors of  belangstellenden met ons meereizen. 

 

Hoe ziet zo'n reis er dan ongeveer uit:

Wij vinden het prettig om met de KLM te vliegen. We vliegen dan rechtstreeks overdag via Rwanda, naar Uganda en dan zijn we rond half elf in Entebbe, waar het in de zomer een uur later is en in de winter 2 uur later.
We overnachten in Entebbe bijvoorbeeld in hotel ViaVia. Daar kun je rustig even bijkomen van de lange vlucht onder het genot van een hapje en een drankje. Je verblijft daar in een mooie, maar eenvoudige kamer, maar je kunt ook kiezen voor een tent met alles er op en er aan behalve een toilet; daarvoor moet je even je tent uit. Na een goede nachtrust reizen we dan de volgende dag verder. of naar Kampala, of we rijden direct door naar Masaka, dat hangt van het programma af. 

 

In Kampala zijn, in overleg, verschillende mogelijkheden om ons één of twee dagen te vermaken, 

 

De reis naar Masaka voert ons over de evenaar, waar we meestal lunchen. Halverwege de middag komen we in Masaka aan en rijden we door naar Masaka Backpackers, onze thuisbasis voor deze reis, waar ons weer een warm onthaal wacht door Joseph en zijn dames! 

Ook hier treffen we op een heuvel, een heel eenvoudig hostel. De kamers hebben bedden met klamboe's en sommige kamers zijn voorzien van  toilet en douche, die overigens niet altijd even warm is. Maar de warmte en gezelligheid hier staan hoog in het vaandel en dat maakt dat wij ons er heel erg thuis voelen.

 

Vanuit Masaka Backpackers is het ongeveer 40 minuten rijden naar Lwengo. In Lwengo staat een vrijwilligershuis dat regelmatig groepjes vrijwilligers herbergt. Wij maken er meestal alleen gebruik van om te lunchen.

Dit huis is oorspronkelijk het huis van Anthony, die er nu achter woont. Jane, zijn vrouw zorgt  voor een goede lunch. 

Vanuit Masaka Backpackers kunnen ook leuke uitstapjes worden georganiseerd. Dit doen we altijd in overleg met onze medereizigers. 

 

De voorbereiding

De voorbereiding van een dergelijke reis is best belangrijk en vaak zijn er veel vragen. Daarom organiseren we altijd ruim van te voren een kennismakingsavond. Dan vertellen we hoe de reis ongeveer gaat verlopen en inventariseren we de wensen van de medereizigers, zodat we een reis op maat kunnen maken voor iedereen. In principe gaan we uit van een 10- tot 14-daagse reis, 

 

Als u belangstelling hebt voor deze reis, stuurt u dan een mailtje naar lwengokids@gmail.com.