Lwengo
Lwengo, is één van de districten in Uganda met verschillende dorpen en gemeenschappen, een half uurtje rijden van Masaka.  De armoede is hier meer standaard dan uitzondering en de mensen hebben weinig om een bestaan op te bouwen. Daarbij is de community zwaar getroffen door HIV/aids. Het aantal wezen en kwetsbare kinderen blijft toenemen. Een groeiend aantal kinderen ervaart  trauma’s en angst door verlies van hun ouders. Zij worden gedwongen voor zichzelf te zorgen zonder bescherming, liefde, steun en zorg van een volwassene. Deze kinderen zijn nog kwetsbaarder voor ziekten, uitbuiting en misbruik en kunnen niet naar school gaan waardoor hun toekomstperspectief zeer slecht is.

                                                                     

Sponsorproject
Eind 2016 heeft Anthony ons gevraagd een sponsorprogramma op te starten om juist deze kinderen in op te nemen zodat er in elk geval voldoende geld is om de kinderen naar school te kunnen laten gaan. En dat gaan wij met veel enthousiasme doen.

We hebben een Stichting in het leven geroepen met de naam: Lwengo Kids Foundation. En in die Stichting zoeken we nu sponsors om deze kinderen te helpen.

Hoe Anthony (samen met socal worker Francis) op pad gaat en de kinderen voor sponsoring registreert ziet u in het filmpje. Hieronder ziet u Francis die ons Child History Form met de familie invult. Het begint  al donker te worden als Benard wordt ingeschreven. Zijn ouders zijn uit elkaar en de 6 kinderen worden opgevoed door de grootouders die, voor Ugandese begrippen, al flink op leeftijd zijn. Het toch al kleine huisje moet ook nog eens gedeeld worden met de kippen...