Hoe kunt u helpen
Om daadwerkelijk een kind in Lwengo te helpen heeft Anthony een berekening gemaakt: en dat leidt tot het volgende:

Wij vragen u,  een minimale bijdrage van 150 euro per kind per jaar en laten het aan uzelf over of u meer wil doneren of niet. Het is zeker geen verplichting om meer te geven. Van de 150 euro kan het kind naar school en krijgt het kind de basiszorg die nodig is. 

Voor kinderen die naar Boarding School (intern) gaan is meer geld nodig. Dat kost per jaar ongeveer 240 euro. 

Al het geld dat u meer overmaakt wordt (zo nodig) gebruikt voor extra medische zorg of gespaard voor een eventuele vervolgopleiding.

Mocht er onverhoopt iets gebeuren wat extra zorg en daarmee extra geld behoeft, dan stellen wij de betreffende sponsors  daarvan op de hoogte en is het aan de sponsors zelf of ze willen/kunnen bijdragen in de eventuele extra kosten.

 

Voorbeeld: wij hebben zelf twee kinderen onder onze hoede. Weeskinderen en HIV positief, zij worden opgevoed door oma. Door de verminderde weerstand zijn ze nogal eens ziek en moet er soms extra bijgesprongen worden. Wij krijgen daar bericht van en dragen zo mogelijk wat extra bij.


Op deze manier willen wij u, als sponsor, meer betrekken bij de zorg voor de kinderen. Niet alléén een kwestie van een bedrag per jaar overmaken dus, maar  betrokkenheid bij het opgroeien van uw eigen sponsorkind..  

Wij proberen minimaal 2x per jaar naar Uganda te gaan. We zullen u dat ook tijdig melden wanneer we precies gaan. U kunt dan een gezellige brief met wat foto’s meegeven die wij persoonlijk gaan overhandigen en na onze reis koppelen we alle informatie betreffende het kind weer terug aan de sponsorouder. We maken foto's, meten de kinderen en hebben een gesprekje met hen. We krijgen daarmee een aardige indruk van het kind.

Ook zien we dan of het goed gaat met de kinderen, of het geld goed besteed is en of er andere dingen noodzakelijk zijn.

 

Dit alles doen we met elkaar om de kinderen daar betere leefomstandigheden te bieden, zodat zij in hun eigen land een goede toekomst tegemoet kunnen gaan!

 

Altijd zijn wij op zoek naar sponsorouders omdat er nog zoveel kinderen rondlopen die we deze betere toekomst ook zo graag gunnen!

Hoe u daadwerkelijk kunt helpen: vul ons aanmeldingsformulier in en help een kind in Lwengo uit de ellende! 

 

Maar hoe u ook kunt helpen, is uw netwerk beschikbaar te stellen en onze Stichting op die manier onder de aandacht te brengen van nog meer mensen.

 

Tenslotte:

iemand kan niet iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand  helpen!

 

Is uw belangstelling gewekt? Bekijk ook eens de website van Lwerudeso en leer onze vrienden in Uganda beter kennen.